Het Noordoosten

Swipe

Aracaju

Aracaju is een zeer gastvrije hoofdstad, met een half miljoen inwoners. Kerkjes in barok- en rococostijl vormen de decors voor religieuze feesten die een breed publiek aanspreken.

Het mooiste feest vindt plaats op 1 januari als alle boten verlicht de zee op gaan ter ere van Bom Jesus dos Navegantes. In het eerste weekend van januari is er dan weer een feest, deze keer ter ere van Benedictus en in juni geven Johannes, Antonius en Petrus ieder hun naam aan een feest. Op 8 december is er een grootse religieuze processie: Iemanjá, met candomblé-rituelen en prachtige kleding.

Vanuit Aracaju is een mooie excursie te maken naar het eiland de Santa Luzia over de Rio Sergipe. Dit eiland mag met recht een tropisch palmparadijs genoemd worden. Laranjeiras is ongeschonden uit de koloniale tijd overgebleven met suikermolens, terracotta daken en gevelschilderingen uit de barokke Europese import (1605).

In het Centro de Tradiçiões op de Praça Samuel de Oliveira is ook een informatiepunt, waar u zelfs een gids kunt inhuren om dit gezelli-ge stadje te bezichtigen. Langs de Rio São Francisco vindt u Neópolis en Propriá. Neópolis ligt vanuit het noorden net over de rivier bij de brug in de BR 101 bij Tenedo (zie Alagoas). Beide stadjes hebben een eigen gezellige cultuur, met een beetje historie en een levendige centrumfunctie, duidelijk gericht op het gebeuren op de rivier en alles wat daar van verder uit het land te koop wordt aangeboden.

Aanbevolen is een boottocht over deze rivier van het ene stadje naar het andere, of nog verder landinwaarts. Er zijn hotels en restaurants, die altijd ruimte hebben, behalve soms tijdens meerdaagse feesten. Een andere bestemming is São Christóvão, op 26 km vanaf Aracaju, een koloniaal stadje uit 1590 met enkele kerken uit de 17e en 18e eeuw en het Museu de Sergipe in het oude gouverneurspaleis. Tot 1855 was dit de hoofdstad van deze staat. Badplaatsjes die goed bekendstaan zijn Abaís, Caueira en Pirambu.

10 prachtige bestemmingen in Aracaju en Brazilië