Het Noordoosten

Swipe

De staat Pernambuco

Pernambuco is met de hoofdstad Recife in alle opzichten de belangrijkste staat in het noordoosten. Met Bahia is deze staat bepalend voor de identiteit, de geschiedenis van het noordoosten. Vooral de steden Recife en Olinda zijn voor bezoekers van Brazilië zeer interessant. De Nederlandse bijdrage aan de geschiedenis van deze steden is zeer belangrijk in deze streek met veel cultuur, zang, dans, religie, mooie bouwkunst en prachtige stranden.

In de stad, in het Joods museum, maar ook in het Instituto Ricardo Brennard ervaart u de Hollandse betekenis voor deze streek. Ook in deze staat zijn de tegenstellingen zeer groot, maar de atmosfeer zindert van vitaliteit. In de sertão is suikerriet en enige veehouderij de bijdrage aan de economie. In de stadsregio Recife is een sterk groeiende economie. Veel mensen uit de sertão trekken naar de de stad, dorpjes leeg achterlatend.

Recife werd door de Nederlandse prins Johan Maurits van Nassau in 1537 gesticht  en heeft nu 1,5 miljoen inwoners. De stad heeft een zeehaven en een internationaal vliegveld met rechtstreekse verbindingen naar onder meer Miami, Lissabon, Parijs en Frankfurt. Een stad met wereldallure, gebouwd op drie eilanden die door bruggen met elkaar verbonden zijn. De eerste brug is hier gebouwd door Johan Maurits van Nassau en naar hem vernoemd. Er zijn nu in totaal 39 bruggen waardoor Recife doet denken aan Venetië en Amsterdam.

Olinda, het buiten van de rijken is een UNESCO-werelderfgoed en de eilandengroep Fernando de Noronha, ook al beschermd gebied, is een paradijs voor mensen met heel veel vrije tijd, die kicken op onderwaterleven. Het hoofdeiland ligt op 525 km van Recife.

10 prachtige bestemmingen in De staat Pernambuco en Brazilië