Het Noordoosten

Swipe

Parnaíba

Parnaíba is een niet meer zo vitale havenplaats (dichtgeslibd en dus niet bereikbaar voor zeeschepen) aan de riviermonding. Het is tevens een strand-badplaats, met veel stranden en een weids natuurgebied van eilandjes en waterbekkens, waarin veel vogels en ander wild leven. Voor de agenda: Delta de Parnaíba.

Ponta das Canariás, 28 km vanuit het centrum van Parnaíba kan eveneens worden aanbevolen. Tussen Parnaiba en Teresina liggen de rotsformaties van de Sete Cidades. Die zijn te zien in een door IBAMA beheerd park. Het zijn rotsformaties vergelijkbaar met de beroemde in Vila Velha in de zuidelijke staat Catarina. Een bezoek aan het park neemt enkele uren in beslag. Bedenk dat het overdag erg warm kan zijn. In de buurt zijn voldoende overnachtingsfaciliteiten (Batalha en Piracuruca).

Floriano is een oriëntatiepunt voor wie door de sertão reist. Het ligt aan de BR 316, aan de grensrivier Parnaíba.

Picos is een pleisterplaats verder aan de BR 316, 330 km vanaf Teresina, voor wie bijvoorbeeld naar Juazeiro do Norte in de naastgelegen staat Ceará reist.

Helemaal in het zuiden van de staat ligt het nationaal park Serra de Capivara. In 1979 werd het tot nationaal park en beschermd gebied verklaard. In 1991 heeft de UNESCO het tot werelderfgoed verklaard. Hier vindt u prehistorische muurschilderingen en meer dan 300 andere tekenen van prehistorisch leven. Uniek in het werelddeel Amerika! Het is aan te bevelen tevoren een bezoek aan te kondigen: beheerder is de FUNDHAM (Fundação De Homen Americano), Rua Abdias Neves 551 in São Raimundo Neves; tel. 86-582-1612.

10 prachtige bestemmingen in Parnaíba en Brazilië