Het noordoosten

Swipe

Marangu

Zowel qua sfeer als qua prijzen lijkt Marangu op een dorpje in de Alpen. Voor veel mensen begint hier de grote klim naar ‘het dak van Afrika’, de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Omdat de berg in het gelijknamige nationale park ligt, dient de ingang daarvan gebruikt te worden en die ligt op slechts 5 kilometer van Marangu. Een ideaal uitgangspunt derhalve.

In het plaatsje zijn diverse hotels en er is van alles te koop wat voor een bergtocht noodzakelijk is, al is de keuze in de plaatselijke supermarkten soms beperkt. Overigens is er bij de ingang van het park eveneens een supermarkt, waar behalve een uitgebreider pakket levensmiddelen, óók diverse (sterke) dranken te koop zijn. Kamperen kan veelal op het terrein van de hotels.

Voor degenen die achterblijven in Marangu in afwachting van de terugkeer van hun reisgenoten van de Kilimanjaro, is er in de omgeving van het plaatsje en in het nabijgelegen Machame volop gelegenheid voor het maken van wandeltochten en het spotten van vogels. Marangu betekent: 'Land van de vele wateren' en dat is een excellente omschrijving van de omgeving.

10 prachtige bestemmingen in Marangu en Tanzania