Het noordoosten

Swipe

Mto wa Mbu

De naam zegt iets over hetgeen u er kunt verwachten: rivier vol muskieten. In veel gevallen komt u er als u een bezoek brengt aan het Lake Manyara National Park of op doorreis bent naar Ngorongoro of Olduvai Gorge. De ingang van het park ligt vlak bij het plaatsje. Er is volop gelegenheid om te overnachten, zowel voor kampeerders als voor degenen die liever een kamer tot hun beschikking hebben. Het is wel allemaal eenvoudig.

Er is een lokale markt en een toeristenmarkt. Beide zijn een bezoek waard. Als u een leuk stuk houtsnijwerk wilt meenemen dan bent u hier op een goede plaats, maar u moet ervan uitgaan dat de prijzen die gevraagd worden veel te hoog zijn. Soms is het mogelijk om af te dingen tot 25% van de vraagprijs.

Als u een wandeling wilt maken via de nabijgelegen bananenplantages naar de uitlopers van de bergen die bij de Oost-Afrikaanse slenk behoren dan is Mto wa Mbu een prima uitgangspunt. Uw inspanningen worden beloond met schitterende uitzichten, waarbij u vooral bij helder weer de kleuren van de flamingo’s in Lake Manyara kunt zien weerspiegelen.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mto wa Mbu en Tanzania