Het noordoosten

Swipe

Lira en Kitgum

De plaatsen in het noorden van Uganda stellen weinig voor. Ze zijn echter voor de bewoners van het noorden van grote betekenis. U zult kunnen vaststellen dat in de directe omgeving van de plaatsen veel land- en tuinbouw plaatsvindt. De markten dienen een regionaal doel en zijn een bezoek zeker waard. Lira heeft een leuk stadsparkje waar het goed toeven is. Houd er rekening mee dat de bewoners in deze plaatsen niet aan bezoekers gewend zijn. Er zal dan ook sprake zijn van wederzijdse nieuwsgierigheid, waarbij het prettig is als u, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een gids, iets weet over gedrag dat kan leiden tot wederzijds respect. U kunt in beide plaatsen overnachten. Ook in deze omgeving leven hoofdzakelijk Karimojong.

Tussen Moroto en Kitgum (een zeer moeilijk begaanbare weg) doorkruist u de Labwor heuvels, een stuk natuurschoon dat zomaar in het midden van het platteland lijkt te zijn aangelegd. Het hoogste punt wordt gevormd door de 1585 meter hoge Akur.

De gewassen die in deze omgeving verbouwd worden zoals sesam en katoen, zijn meteen de pijlers voor de andere industriële activiteiten. In Lira moet u proberen om een bezoek te brengen aan de katoenfabriek.

Vanuit beide plaatsen brengt lokaal transport u naar omliggende plaatsjes, als u wat verder wilt bent u aangewezen op een boeren- of de benenwagen, tenzij u uw eigen 4WD transport hebt meegebracht. Velen zullen u vragen een stukje mee te mogen rijden.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lira en Kitgum en Uganda