Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Cala Sant Vicent

Cala Sant Vicent (Cala San Vicente) ligt aan een prachtige baai omgeven met heuvels. Links en rechts van de kleine baai zijn enkele boothuisjes. Langs het 30 m brede en 380 m lange zandstrand staan enkele hotels en appartementencomplexen.

Grot Es Cuieram

In de omgeving van het badplaatsje, op de top van een met pijnbomen begroeide heuvel, kunt u de grot Es Cuieram vinden. Deze kleine druipsteengrot gebruikten de Carthagers van de 5e tot en met de 2e eeuw v. Chr. als een soort heiligdom. Archeologen vonden er een bronzen plaat met inscripties, een afbeelding van de godin Tanit en veel andere godenbeeldjes van aardewerk. De gevonden voorwerpen staan tentoongesteld in het archeologisch museum in Ibiza-Stad.

Wandel- en fietsroutes

Vanuit Cala Sant Vicent kunt u een wandeling of fietstocht maken naar de vuurtoren Punta Grossa. De route is kort en vooral geschikt voor wandelaars; de route heeft veel reliëf en is dus minder geschikt voor fietsers. De tweede route loopt over een oud boerenpad naar Sant Vicent de Sa Cala; het pad vormt de oorspronkelijke verbinding tussen Sant Vicent de Sa Cala en Cala Sant Vicent.

-Wandelroute 1: Cala Sant Vicent- Punta Grossa; afstand 5 km v.v.;kleurmarkering: rood.

-Wandelroute 2: Cala Sant Vicent-  Sant Vicent de Sa Cala; afstand: 6 km; kleurmarkering: blauw.

10 prachtige bestemmingen in Cala Sant Vicent en Ibiza