Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Es Canar

Es Canar ligt aan een inham en heeft een minuscuul kleine vissershaven die ruimte biedt aan circa 20 vissersbootjes. De baai is afgezoomd met een 300 m lang zandstrand. Direct voor de baai ligt het eilandje Illa des Canar. Het plaatselijke zwembad bezit een lange waterglijbaan. In Es Canar zijn niet minder dan drie campings.

Hippiemarkt bij Club Punta Arabi

Iedere woensdag van 10.00 tot 18.00 uur is er een hippiemarkt op het terrein van Club Punta Arabi. Het is de grootste hippiemarkt van Ibiza. De meeste 'echte' hippies zijn nu oud geworden en verdwenen. Hun plaats is ingenomen door een nieuwe generatie jeugdigen, handelslieden en Senegalezen. Dat neemt niet weg dat deze uitgestrekte openluchtmarkt kleurrijk is. Al het denkbare is hier te koop, waaronder brillen, T-shirts, speelgoed, kunstvoorwerpen en allerlei soorten kleding Tekenaars zetten uw portret op papier. Gezien de drukte is het verstandig om de markt zo vroeg mogelijk te bezoeken.

Wandel- en fietsroutes

Vanuit Es Canar kunt u een fietstocht maken langs enkele stranden naar Pou des Lleó, een kleine baai met enkele boothuisjes. De gemarkeerde route kunt u eventueel ook wandelen, al is de tocht lang. In zee kunt u het eiland Tagomago zien liggen. Het eiland bereikt een hoogte van ruim 100 m en wordt bevolkt door vogels en hagedissen.

-Wandelroute: Es Canar-Cala Nova- Cala Llenya-Cala de Boix-Punta d'en Valls; afstand: 18 km v.v.; kleur-markering: rood.

Cala Llenya

Ten noorden van Es Canar ligt het 190 m lange zandstrand van Cala Llenya (Cala Lena), waar in het verleden een rivier uitmondde. Het strand is omgeven met pijnbomen. De rotspartijen in zee zijn geliefde snorkelplekken.

Cala Mestella

Nog verder noordwaarts ligt Cala Mestella, een klein strand gelegen tussen rotsen en afgezoomd met rietkragen. Hier kunt u het restaurantje El Bigote vinden. U kunt er met de auto komen of vanaf het strandje over de rotsen wandelen naar het restaurantje. De eigenaar gaat iedere ochtend vissen. Van de gevangen vis maakt hij bullit-guisat de peix, gekookte vis met rijst. Deze verse visschotel is beroemd bij de plaatselijke bevolking en heel lekker.

Cala de Boix

Nog verder noordwaarts ligt het Cala de Boix. Het strand is iets groter dan Cala Mestella en is omgeven met kliffen. Er zijn twee restaurants/hostals. Beide baaien zijn omgeven door een fraai natuurgebied.

Torre de Valls

Als u vanuit Es Canar de fietstocht naar Pou des Lleó maakt, dan ziet u op een uitstekende kaap (Cap Roig) de Torre de Valls liggen. De toren staat plaatselijk ook bekend als de Torre de Campanitx en is een van de tien wachttorens die men in de 18e eeuw bouwde. Zoals gebruikelijk heeft de onderste verdieping uit veiligheidsoverwegingen geen deur, maar moest men via een ladder naar de deur op de eerste verdieping klimmen. In 1846 sloeg de bliksem in de kruitkamer van de toren, met als gevolg dat de halve toren werd weggeblazen. De toren werd in 1982 gerestaureerd.

10 prachtige bestemmingen in Es Canar en Ibiza