Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Ibiza

Op de Punta Maris, halverwege Cala Xarraca en Cala Portinatx, staat de wachttoren Torre de Portinatx. Cala Xarraca bezit een 95 m lang strand met donkergekleurd zand. Dankzij de rotspartijen in zee kunt u hier goed snorkelen.

Torre de Portinatx
Net als de Torre de Valls werd de Torre de Portinatx gebouwd in de 18e eeuw, en ook hier plaatste men de deur op de eerste verdieping. Als er een aanval op de wachttoren kwam trok men gewoon de trap naar binnen. Bovendien plaatste men de deur iets naar achteren en maakte men een gat recht boven de deur, zodat men de aanvallers kon bestoken met keien en kokend water. Vanaf de heuvel waarop de wachttoren staat heeft u een weids uitzicht op de Middellandse Zee. Door de kruinen van de pijnbomen hebt u tevens zicht op de baai van Portinatx, de Cala de Portinatx.

Cala de Portinatx

In de badplaats Cala de Portinatx staan enkele waterglijbanen die vooral voor kinderen aantrekkelijk zijn. Verder bezit het plaatsje vier fraaie zandstranden, waaronder het 170 m lange strand Arenal Gros, het 60 m lange Arenal Petit, het 130 m lange Racó de sa Imatge en het 40 m lange strand Port de Portinatx.

Iedere zondag om 18.00 uur is er een kleine hippiemarkt in Cala de Portinatx.

Wandelroutes en fietsroutes Portinatx

Vanuit Cala de Portinatx kunt u twee wandel- en fietsroutes volgen.

1. De eerste route voert langs de stranden van Cala Xuclar, Cala Xarraca en S'lllot des Rencli en mondt uit in de omgeving van de grot Ses Coves d'en Jaumet (op het einde van de route rechts).

-Wandelroute 1 (minder geschikt voor fietsers): Cala de Portinatx- Cala Xuclar-Cala Xarraca-S'lllot des Rencli; afstand: 10 km v.v.; kleurmarkering: rood.

2. De tweede route voert naar de Torre de Portinatx.

-Wandel- en fietsroute 2: Cala Portinatx-Torre de Portinatx; afstand: 2 km v.v.; kleurmarkering: groen.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza