Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Ibiza

In Sant Carles de Peralta (San Carlos) staat een 18e-eeuws kerkje, de Església de Sant Carles de Peralta. Zes zuilen dragen het dak van het voorhof, de plek in het dorp waar de plaatselijke bevolking bijeenkomt om te converseren. Rechts onder het voorhof staat, achter een gesloten deurtje, de waterput. Het gebrek aan ramen wijst op de defensieve taak die de kerk in tijden van nood had. Fraai in het interieur is de Capella Fonda o Capella de la Mare de Deu del Roser.

Bar Ca'n Pep Benet-Anita

Links van de kerk staat een fontein met waterspuwende engeltjes, de zogenoemde Jardi de sa Font. Links achter de kerk ligt het gezellige Ca'n Pep Benet-Anita ofwel Anita's Bar. Het schaduwrijke terras van de beroemde bar was en is een ontmoetingsplek voor hippies. De kruidenlikeur van de bar heeft een grote faam.

Hippiemarkt

Iedere zaterdag is er een hippiemarkt in Sant Carles de Peralta. De markt is kleiner dan in Es Canar, maar authentieker.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza