Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Ibiza

Sant Joan de Labritja (San Juan Bautista) ligt in een van de dunstbevolkte gebieden van het eiland en is vernoemd naar Johannes de Doper. Centraal in het dorp Sant Joan de Labritja staat de Església de Sant Joan de Labritja. leder jaar op 24 juni viert men hier het feest van de beschermheilige van het dorp. In vergelijking met andere gebedshuizen op Ibiza heeft deze kerk een ongewoon, piramidevormig torentje. Als u deze 18e-eeuwse kerk betreedt via de hoofdpoort, dan ziet u links een ruime kapel. Dit is de Capella Fonda o Capella de Sant Joan, het belangrijkste heiligdom van het gebedshuis. Men neemt aan dat hier al eeuwenlang voor de bouw van de huidige kerk een kapel ter ere van Johannes de Doper stond.

Recht tegenover de ingang van de kerk van Sant Joan de Labritja staat het gemeentehuis. Ernaast kunt u de Tienda Ca'n Tirurit vinden, een winkeltje dat meestal ook tijdens de siësta geopend is.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

Hotel Me Ibiza

Het prachtige Excellent Hotel Me Ibiza is dé ultieme plek voor een onbezorgde vakantie. Het ligt direct aan zee en naast de...

v.a. 564.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza