Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Ibiza

In Sant Llorenc de Balafia (San Lorenzo) staat de 18e-eeuwse Església de Sant Llorenc de Balafia. Het gebedshuis bezit een lang en rechthoekig schip met een tongewelf. De Capella de la Mare de Déu del Rose voegde men in de 19e eeuw aan het gebouw toe.

Balèfia

De belangrijkste bezienswaardigheid is echter het enkele honderden meters verder gelegen Balèfia. Hier staan nog enkele witgekalkte huizen met torens uit de tijd dat de moren heer en meester op het eiland waren. De torens deden dienst als verdedigingstorens. Op de muren staan kruizen om boze geesten af te weren. Het leuke is dat de huizen nog steeds bewoond zijn.

Torre Can Pere Mosson

Fraai is de toren van de Can Pere Mosson. In het ongekalkte bovenste deel van deze toren nestelen in het voorjaar honderden vogeltjes. De olijfmolen en de drinkbak stammen uit de Romeinse tijd. Het water in de drinkbak ontspringt uit een bron. Als u het landweggetje blijft volgen, dan komt u vanzelf op de doorgaande weg.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza