Het Noordoosten van Ibiza

Swipe

Ibiza

Het bergdorpje Sant Miquel de Balansat wordt bekroond door de Església de Sant Miquel de Balansat, een zwaar versterkte kerk die tussen de 14e en de 17e eeuw zijn huidige vorm kreeg. Het is een van de oudste kerken op Ibiza. Als u de kerk via het voorplein en de overdekte galerij betreedt, dan ziet u rechts het koor met het hoogaltaar. Het schip met het gotische gewelf is het oudste deel van het godshuis. Rechts van het koor bevindt zich de Capella de Benirras. De muurschilderingen in deze kapel werden in 1691 op de muren aangebracht. Het is een imitatie van graffito, een bekende stijl in Europa in en na de renaissance. Het zijn schilderingen op een donkere muur, waarbij de lichte partijen door wegkrabben van het donkere oppervlak ontstonden. De schilderingen zijn alle gerestaureerd. Voordat de schilderingen tevoorschijn kwamen moesten de restaurateurs niet minder dan 47 opgeschilderde lagen kalk verwijderen!

De gewelfde ingang van de kapel staat bekend als de Porta de Ses Dones. Links van het koor en tegenover de Capella de Benirrès staat de Capella de Rubió. Deze kapel werd later gebouwd op initiatief van bisschop Mora die vond dat het gebedshuis het grondplan van een kruis moest hebben.

Vergeet niet via het wandelpad rondom het godshuis van Sant Miquel de Balansat te wandelen om te genieten van het weidse uitzicht op de omgeving van Sant Miquel de Balansat.

Mercat de S'Hort

Iedere donderdag (mei-okt.) is er vanaf 17.00 uur een kleine markt in het dorp die bekend staat als de Mercat de S'Hort. Iedere donderdag om 18.00 uur (mei-okt.) zijn er folkloristische dansen op het voorhof van de kerk.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza