Het Pacifische kustgebied

Swipe

Talisman El Carmen

Hier vormt de brug over de rivier Suchiate de grensovergang tussen Guatemala en Mexico en daar vinden dan ook de immigratieformaliteiten plaats. Met colectivos kun je over de brug want de douanecontrole is ongeveer een kilometer heuvelopwaarts. Bij de grensovergang heb je een visum nodig dat je ter plekke of in Malacatán 14 km voor de grens kunt krijgen. De weg loopt verder naar Tapachula in Mexico. Talismán El Carmen vormt een van de drie grensovergangen naar Mexico; het is een klein stadje met een paar eethuisjes en eenvoudige hospedajes.

De busrit van Guatemala Ciudad naar Talisman duurt 5 uur en kost Q25. De meeste bussen vertrekken vanaf de 19 Avenida en 8 Calle. Van Guatemala Ciudad naar Mexico Ciudad is in één dag mogelijk als je vroeg vertrekt ($30). Vanaf de Mexicaanse grens gaan lokale bussen naar Tapachula.

Vanuit Talisman vertrekken regelmatig bussen naar de hoofdstad. Bij het kruispunt El Zarco kun je overstappen op een bus naar Quetzaltenango.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Talisman El Carmen en Guatemala