Het Rhodopi-, Pirin- en Rilagebergte

Swipe

Het Rhodopi-, Pirin- en Rilagebergte

Het Rhodopigebergte strekt zich uit van de Thracische Laagvlakte tot aan de grens met Joegoslavië. Het meest westelijke gedeelte, waar het Rhodopigebergte naadloos overgaat in het Pirin- en Rilagebergte wordt het meest door vakantiegangers bezocht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de oostelijke Rhodopen ten zuiden van Dimitrovgrad, de centrale Rhodopen onder Plovdiv en de westelijke Rhodopen waarvoor Pazardzhik een goed uitganspunt vormt.

De meeste van belang zijnde plaatsen bevinden zich echter in het Pirin- en Rilagebergte. Nog wel, want het staat vast dat het Rhodopigebergte in de toekomst meer aandacht zal krijgen dan de al toeristische westelijke uitlopers ervan. Wie van rust, ruimte en onbedorven natuur houdt, komt vanzelf in de Rhodopen terecht. Het gebied is nauwelijks ontgonnen en dat maakt het dubbel aantrekkelijk. De mensen zijn er vriendelijk en de prijzen uitzonderlijk laag. De toerist is bijzonder welkom en de bewoners zijn uitermate nieuwsgierig naar de westerse wereld.

Er wonen in het gehele gebied pomaken, Bulgaren die de islam aanhangen. Nog niet zo lang geleden is de discussie ontstaan over de herkomst van deze bevolkingsgroep, er gaan zelfs stemmen op dat het een geheel zelfstandig volk is, hoewel de Grieken beweren dat ze van Griekse origine zijn. Dat zou best kunnen gezien hun vestigingsplaats, maar er is geen enkel bewijs voor, zodat de pomaken voorlopig (en in de eerste plaats door henzelf) als Bulgaren beschouwd worden.

Hoe het ook zij en waar ze ook wonen, ze hebben één ding gemeen: een ongekende gastvrijheid. Een huis van pomaken is gemakkelijk te onderscheiden: aan de straatzijde bevinden zich geen of heel kleine ramen. Dat is gedaan om inkijk te voorkomen, de vrouw mag niet, zonder dat haar echtgenoot in de nabijheid is, alleen gezien worden. U zult dus de pomakenvrouwen altijd samen of met meerderen op markten en dergelijke plaatsen aantreffen.

Opal Hotel

Het Opal Hotel hebben wij speciaal voor jou geselecteerd, het hotel is namelijk voorzien is van comfortabele kamers en een leuk zwembad....

v.a. 357 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Rhodopi-, Pirin- en Rilagebergte en Bulgarije