Het Westelijk Bergland

Swipe

Gerbier de Jonc

Vanaf Lachamp-Raphaël voert de D378 noordwaarts naar de Gerbier de Jonc, een 1551 m hoge berg van vulkanische oorsprong. De Gerbier de Jonc (letterlijk: rotsachtige berg) kunt u in ongeveer een half uur beklimmen via een steil en rotsachtig pad. Vanaf de weg tot de top moet u een hoogteverschil van 134 m overbruggen. Op zaterdagen en zondagen is het druk op het pad naar de top. Uw inspanning wordt echter beloond met een prachtig uitzicht over het kalksteenplateau van de Ardèche en het vulkanische Mézencgebergte.

Bij het nabijgelegen restaurant kunt u een bezoek brengen aan de Source de la Loire (Loirebron), de langste rivier van Frankrijk die 1008 km verder bij Nantes uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Bourlatier

De Bourlatier is een grote, versterkte boerderij uit de 17de eeuw. Zware balken ondersteunen het leistenen dak met een oppervlak van 900 m2, dat 's winters met een dikke laag sneeuw bedekt is.

De Bourlatier is geopend van Juni-sep. dagelijks 10-12 u. en 14-19 u. Rondleidingen: juli-aug. dagelijks; juni en sep. za. en zo. 14-19 u.

Frankrijk > Ardèche > Saint-Martin-d'Ardèche-Standplaats

Huttopia Le Moulin

De camping met ruime plaatsen in de zon of schaduw, ligt aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strand. Het...

v.a. 277.60 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Ruoms-Standplaats

Camping La Chapoulière

Het terrein loopt licht af naar de rivier de Ardèche. De grasplaatsen liggen aan straatjes. Een deel is afgebakend door struiken en...

v.a. 289.80 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gerbier de Jonc en Ardèche