Het Westelijk Bergland

Swipe

Ardèche

Vanaf Lachamp-Raphaël voert de D378 noordwaarts naar de Gerbier de Jonc, een 1551 m hoge berg van vulkanische oorsprong. De Gerbier de Jonc (letterlijk: rotsachtige berg) kunt u in ongeveer een half uur beklimmen via een steil en rotsachtig pad. Vanaf de weg tot de top moet u een hoogteverschil van 134 m overbruggen. Op zaterdagen en zondagen is het druk op het pad naar de top. Uw inspanning wordt echter beloond met een prachtig uitzicht over het kalksteenplateau van de Ardèche en het vulkanische Mézencgebergte.

Bij het nabijgelegen restaurant kunt u een bezoek brengen aan de Source de la Loire (Loirebron), de langste rivier van Frankrijk die 1008 km verder bij Nantes uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Bourlatier

De Bourlatier is een grote, versterkte boerderij uit de 17de eeuw. Zware balken ondersteunen het leistenen dak met een oppervlak van 900 m2, dat 's winters met een dikke laag sneeuw bedekt is.

De Bourlatier is geopend van Juni-sep. dagelijks 10-12 u. en 14-19 u. Rondleidingen: juli-aug. dagelijks; juni en sep. za. en zo. 14-19 u.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Le Pastural > Ardèche > Ucel-Standplaats

Camping Le Pastural

De familiecamping ligt tegen een helling, aan de rand van Ucel. De staanplaatsen bevinden zich aan straatjes en hebben enige privacy. De...

v.a. 84.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Les Vans-Standplaats

Camping Domaine Des Chênes

Aan het begin van de vallei van de Chassezac gelegen kampeerterrein. De staanplaatsen liggen op terrassen verspreid over de camping tussen de...

v.a. 140.00 p.p.

Frankrijk > quartier le Barutel > Ardèche > Meyras-Standplaats

Camping Le Barutel

Deze rustieke kleine camping Barutel is gelegen op de grens Ardèche en Cévennen in Meyras. Dicht bij de thermale baden van Neyrac...

v.a. 103.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche