Het Westelijk Bergland

Swipe

Het Tanargue-Massief

Ten westen van Aubenas strekt zich het spaarzaam bewoonde Tanargue-massief uit. Het is een woest gebergte dat onder meer uit het vulkanische gesteente graniet en het daaruit gevormde omzettingsgesteente gneis (samengedrukt graniet) bestaat. Overal zijn de tekens van verwering in het landschap zichtbaar. Twee rivieren doorsnijden het gebergte: de Lignon en de Beaume. Tijdens de beruchte herfstbuien zwellen deze stroompjes aan tot machtige rivieren. De soms smalle weg door het massief voert over de Col de la Croix de Bauzon (1308 m) en de Col de Meyrand (1371 m). Het Tanargue-massief vormt de grens tussen de Cévennes en het westelijke bergland.

Jaujac

Vijftien kilometer ten westen van Aubenas ligt Jaujac (1100 inwoners). Het dorpje bezit 15e- en 16e-eeuwse huizen en ligt op de oever van de Lignon. Enkele steile dalwanden van de Lignon zijn opgebouwd uit basaltformaties in de vorm van tegen elkaar staande zuilen. Buiten het dorp verrijst de verweerde vulkaan Coupe de Jaujac. Eveneens buiten de dorpsgrenzen ligt het 15e-eeuwse Chateau de Bruget, dat deels in renaissancestijl is gebouwd.

La Souce

Als u uw weg langs de Lignon vervolgt, passeert u eerst het dorp La Souce en vervolgens de Col de la Croix de Bauzon. Deze 1308 m hoge pas is vernoemd naar de gelijknamige berg die hier het uitzicht domineert.

Loubaresse

De hoogste pas is de Col de Meyrand (1371 m), gelegen in de omgeving van het bergdorp Loubaresse. Vanaf Loubaresse volgt de weg de stroming van de Beaume en daalt langzaam in de richting van Valgorge en Rocles.

Frankrijk > Ardèche > Pont-de-Labeaume-Standplaats

Camping La Charderie

Het licht aflopende, open kampeerterrein ligt aan de Ardèche en heeft een eigen zandstrand. Op het terrein is begroeiing van loofbomen en...

v.a. 165.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Accommodatie

Camping Le Vieux Vallon

Deze kleine camping ligt in het hart van de Ardèche, vlak bij de Pont d'Arc. Er is geen animatie en wie van...

v.a. 117.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Tanargue-Massief en Ardèche