Het Westelijk Bergland

Swipe

Het Tanargue-Massief

Ten westen van Aubenas strekt zich het spaarzaam bewoonde Tanargue-massief uit. Het is een woest gebergte dat onder meer uit het vulkanische gesteente graniet en het daaruit gevormde omzettingsgesteente gneis (samengedrukt graniet) bestaat. Overal zijn de tekens van verwering in het landschap zichtbaar. Twee rivieren doorsnijden het gebergte: de Lignon en de Beaume. Tijdens de beruchte herfstbuien zwellen deze stroompjes aan tot machtige rivieren. De soms smalle weg door het massief voert over de Col de la Croix de Bauzon (1308 m) en de Col de Meyrand (1371 m). Het Tanargue-massief vormt de grens tussen de Cévennes en het westelijke bergland.

Jaujac

Vijftien kilometer ten westen van Aubenas ligt Jaujac (1100 inwoners). Het dorpje bezit 15e- en 16e-eeuwse huizen en ligt op de oever van de Lignon. Enkele steile dalwanden van de Lignon zijn opgebouwd uit basaltformaties in de vorm van tegen elkaar staande zuilen. Buiten het dorp verrijst de verweerde vulkaan Coupe de Jaujac. Eveneens buiten de dorpsgrenzen ligt het 15e-eeuwse Chateau de Bruget, dat deels in renaissancestijl is gebouwd.

La Souce

Als u uw weg langs de Lignon vervolgt, passeert u eerst het dorp La Souce en vervolgens de Col de la Croix de Bauzon. Deze 1308 m hoge pas is vernoemd naar de gelijknamige berg die hier het uitzicht domineert.

Loubaresse

De hoogste pas is de Col de Meyrand (1371 m), gelegen in de omgeving van het bergdorp Loubaresse. Vanaf Loubaresse volgt de weg de stroming van de Beaume en daalt langzaam in de richting van Valgorge en Rocles.

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Yelloh! Village Soleil Vivarais

De camping maakt deel uit van een uitgestrekt vakantiepark over de volle breedte van de rivier de Ardèche, inclusief waterval. De vlakke...

v.a. 140.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Ucel-Standplaats

Camping Domaine De Gil

Aan de rivier de Ardèche gelegen camping met een privé-strand. De vlakke staanplaatsen op het parkachtige terrein zijn beschut. Er is er...

v.a. 425.20 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Désaignes-Standplaats

Camping Le Soleil Rouge

De camping ligt in nationaal park Monts d'Ardèche aan de voet van de rivier en van de aangelegde plas in de Vallée...

v.a. 105.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Tanargue-Massief en Ardèche