Het Westelijk Bergland

Swipe

Largentière

Largentière (2500 inwoners) dankt zijn bestaan aan de aanwezigheid van zilveraders in de vulkanische ondergrond. (argent= zilver. ) In de 10de eeuw legde men de eerste zilvermijnen aan, die tot ver in de 15de eeuw in bedrijf waren. Met name de graven van Toulouse en de bisschoppen van Viviers hebben veel geld aan deze mijnen verdiend. Van 1867 tot 1880 heropende men de mijnen. De gevonden aders waren echter snel uitgeput en het zou tot 1961 duren voor men weer een ondernemer vond die de zilverwinning ter hand nam. In 1983 legde ook hij zijn pikhouweel neer. De hoeveelheden gedolven zilver waren te gering om het bedrijf draaiende te houden.

Uit de bloeitijd van de zilverstad dateren nog enkele versterkte stadsmuren en torens, de gotische Notre-Dame-des-Pommiers en het kasteel van de bisschoppen van Viviers. Het renaissancistische stadhuis is gebouwd in de 17de eeuw. Het basreliëf met de muntmakers van de bisschoppen van Viviers dateert uit de 13de eeuw.

Montréal

Direct ten zuiden van Largentière ligt het gehucht Montréal (400 inwoners). In Montréal staan de resten van een 13e-eeuws feodaal kasteel met drie torens die in hoogte variëren van 18 tot 27 m. Het kasteel diende vooral om de zilvermijnen te beschermen.

Chassiers

Direct ten noorden van Largentière ligt het dorp Chassiers (950 inwoners). Het dorp bezit twee godshuizen: de Romaanse Saint-Benoitkapel en de kerk Saint-Hilaire uit 1396. Naast deze twee gebouwen zijn er ook twee kastelen in het dorp. Ten zuiden van het dorp staat het 14e-eeuwse kasteel van de familie Mothe-Chalendar; ten noorden van Chassiers staat het kasteel van de familie Vernade.

Vinezac

Twaalf kilometer ten oosten van Largentière ligt het dorp Vinezac (900 inwoners). In het dorp staat een Romaanse kerk met een grote vierkante klokketoren. De kerk bevat rijk gebeeldhouwde kapitelen. In Laquerie (1500 m van het dorpscentrum van Vinezac) staat een dolmen, een Keltisch grafmonument.

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Camping Aloha Plage

Gelegen aan de rivier de Ardèche bevindt deze camping zich op een licht glooiend terrein, op twee plateaus die onder andere gescheiden...

v.a. 427.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Joannas-Standplaats

Camping Le Roubreau

Deze camping ligt rond een oud gebouw, direct aan de rivier, middenin het natuurpark Monts d'Ardèche. Er zijn zowel schaduwrijke staanplaatsen als...

v.a. 212.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Salavas-Accommodatie

Camping Le Péquelet

Langgerekte camping met een eigen gras- en rotsstrandje aan de Ardèche, op 4 km van Vallon-Pont-d'Arc. Bij de rivier is een eigen...

v.a. 143.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Largentière en Ardèche