Het Westelijk Bergland

Swipe

Ardèche

Verder noordwaarts komt u bij de Mont Mézenc (1753 m), de hoogste bergtop in de Ardèche en gelegen op de grens met het departement Haute-Loire. Ook deze voormalige vulkaan kan worden beklommen. Er zijn twee wandelpaden: de eerste start bij het Croix de Boutières en leidt in ca. 40 minuten naar de noordelijke top (1749 m; hoogteverschil: 179 m); de tweede heeft zijn beginpunt bij het Croix de Peccata en leidt in ca. 35 minuten naar de zuidelijke top (1753 m; GR7; hoogteverschil: 173 m). Het uitzicht vanaf de top reikt met helder weer van de Rhône in het oosten tot aan de vulkanen van de Auvergne in het noorden en westen. In het voorjaar ontluiken hier - als gevolg van de rijke variatie in bodemsoorten - allerlei soorten planten en bloemen.

Saint-Clement

Ten noorden van de Mont Mézenc ligt het gehucht Saint-Clement. Het bergdorp strekt zich uit aan de voet van het massief op een hoogte van 1170 m. De dorpskerk vertoont verschillende bouwstijlen.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Camping Aloha Plage

Gelegen aan de rivier de Ardèche bevindt deze camping zich op een licht glooiend terrein, op twee plateaus die onder andere gescheiden...

v.a. 84.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Standplaats

Camping International

Het licht glooiende terrein bevindt zich bij een kleine waterval in de rivier de Ardèche. De door bomen beschutte staanplaatsen zijn veelal...

v.a. 133.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche