Het Westelijk Bergland

Swipe

Ardèche

Een machtige, gestolde lavastroom dwong de Ardèche om zijn bedding door het nieuw gevormde vulkanische gesteente te schuren. Het landschappelijke gevolg: een smalle rivier met hoge dalwanden van basalt. Op de gestolde lavastroom ligt het dorp Theuyts (1050 inwoners). Er zijn drie aantrekkelijke trapstraatjes die omlaag leiden naar de rivier: l'Echelle du Roi, l'Echelle de la Reine en La Geule d'Enfer. 

Vanuit het dorp voert een met rode pijlen gemarkeerde wandelweg over de basaltrotsen langs de stroming van de rivier (wandeltijd 1.45 u.). De wandeling komt onder meer uit bij de Pont du Diable (Duivelsbrug), die met één boog de rivier overspant. Vlak bij de brug is een strandje. 

Neyrac-les-Bains

In het ten oosten van Theuyts gelegen kuuroord Neyrac-Les-Bains is een kleine kuurinrichting. De warmwaterbron was al in de Romeinse tijd bekend.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > quartier le Barutel > Ardèche > Meyras-Standplaats

Camping Le Barutel

Deze rustieke kleine camping Barutel is gelegen op de grens Ardèche en Cévennen in Meyras. Dicht bij de thermale baden van Neyrac...

v.a. 103.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Camping Aloha Plage

Gelegen aan de rivier de Ardèche bevindt deze camping zich op een licht glooiend terrein, op twee plateaus die onder andere gescheiden...

v.a. 84.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche