Het Westelijk Bergland

Swipe

Ardèche

Vijf kilometer ten noorden van Aubenas ligt het kuuroord Vals-les-Bains (4000 inwoners), een nederzetting die zich als een lint langs de Volane uitstrekt. Uit de ruim 140 bronnen in en rond het dorp wordt al sinds de 17de eeuw mineraal drinkwater gewonnen. Het water (Vals - Eau Minerale Naturelle Gazeuse) wordt ook voor de export gebotteld. Het heeft een gemiddelde temperatuur van 13 °C en zou vooral voor mensen met suikerziekte een heilzame werking hebben. Het kuuroord wordt dan ook wel het Station du Diabete genoemd.

Source Intermittente

Achter het Quartier Thermal ligt een park waar men in de avonduren jeu de boules speelt. Iedere zes uur, om 5.30,11.30,17.30 en 23.30 u. (zomertijd), spuit hier een geiser of periodieke springbron zijn water 8 m de lucht in. In holten diep onder het spuitgat wordt het water verhit door gloeiend gesteente, met als gevolg dat er stoom wordt gevormd. Als de ondergrondse druk te groot wordt, spuit het water omhoog.

Overige bezienswaardigheden

In het Centre Européen de Documentation et d'Etudes sur la Nouvelle Calédonie et l'Océan Pacifique is een tentoonstelling ingericht betreffende de natuurlijke rijkdommen van Nieuw-Caledonië en de Stille Zuidzee. Verder bezit het museum een uitgebreide verzameling stenen, mineralen, koralen en fossielen.

U kunt in Vals-les-Bains ook een bezoek brengen aan het casino, het zwembad, twee discotheken, een minigolfbaan en tennisvelden. Vanaf het Établissement Thermal loopt een weggetje heuvelopwaarts via Les Combes naar het uitzichtpunt Rocher des Combes (wandeltijd: 20 minuten).

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Tournon-sur-Rhône-Accommodatie

Camping Le Rhône

De kampeerder kan deze camping (voorheen camping De Tournon), die het gehele jaar geopend is, gebruiken als passantencamping. De staanplaatsen hebben een...

v.a. 108.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Saint-Martin-d'Ardèche-Standplaats

Huttopia Le Moulin

De camping met ruime plaatsen in de zon of schaduw, ligt aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strand. Het...

v.a. 146.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Tournon-sur-Rhône-Standplaats

Camping La Bohême

Vlak, rechthoekig terrein aan een rivier. De beschutte staanplaatsen op grind of gras liggen aan rechte straatjes en zijn deels afgebakend door...

v.a. 145.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche