Het westen

Swipe

Het westen

Enige aparte gebieden met unieke natuurlijke bezienswaardigheden wachten op de bezoeker van West-IJsland, die beginnen bij de bergenrij in Hvalfjördur, die de noordelijke horizon van Reykjavík domineert. Borgarfjördur, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de historie en cultuur van IJsland, heeft een van de beste gronden van het land en heeft daardoor, naar IJslandse normen, een rijk plantenleven.


Er is een aantal rivieren met voortreffelijke mogelijkheden om op zalm te vissen. Deze rivieren worden gevoed door ontelbare zoetwaterbronnen, die onder de lava vandaan sijpelen, maar ook door het smeltwater van de gletsjers in de westelijke binnenlanden.


Het gebied wordt gekarakteriseerd door geothermische en vulkanische activiteit, welke indrukwekkende lavaformaties heeft achtergelaten, zoals diepe spelonken en verbluffend gekleurde bergen.


 


De ijskap van de Snaefellsjökull bevindt zich op het einde van het schiereiland Snaefellsnes en het geglinster van de gletsjer kan op een heldere dag zelfs in Reykjavík, op 100 km afstand, worden waargenomen. Er wordt beweerd dat de gletsjer mystieke en magische krachten bezit; hij ligt bovenop een uitgedoofde vulkaankegel en werd door Jules Verne uitgezocht als de omgeving waar zijn klassieker ‘Reis naar het centrum van de aarde’ zich afspeelde. Tegenwoordig leven het avontuur en de uitdaging voort via georganiseerde trektochten en sneeuwscootertochten over de gletsjer.


 


In andere delen van het schiereiland is de bonte mengeling van het IJslandse landschap in al zijn glorie te bewonderen. Er zijn trolachtige rotsformaties, duizelingwekkende kliffen, maankraters en woeste lavavelden. Van de verschillende charmante vissersplaatsjes op Snaefellsnes is Stykkishólmur, met zijn goed in stand gehouden 19e-eeuwse houten huisjes, waarschijnlijk het meest bezocht. De plaats is ook een van de plaatsen waar de veerboot aanlegt, die naar de Westfjorden vaart over de rustige Breidafjördur baai en daarbij Flatey, een van de ontelbare eilandjes, aandoet.


Hoewel ze tegenwoordig grotendeels verlaten zijn, hebben deze eilandjes een grote rol gespeeld in de IJslandse cultuurgeschiedenis en zijn ze de oorsprong van een aantal belangrijke sagamanuscripten. Oude huizen en resten van een beschaving kunt u op sommige eilandjes nog opmerken.

Familiereizen

Familiereis IJsland

Tijdens deze zeer afwisselende familiereis reis je door IJsland; het land van vuur en ijs. Het is een groepsreis voor liefhebbers van...

v.a. 2499.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het westen en IJsland