Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Gran Canaria

In het warme en droge zuiden vind je het Gran Canaria uit de vakantiebrochures: drukke stranden en strakblauwe luchten. Gelegen in de regenschaduw van de bergen is het gezegend met vele zonne-uren – de kans op een regenbui is hier veel kleiner dan in het nattere noorden. Deze verleidelijke combinatie van mooi weer en goudgele stranden zorgde voor een toeristische ‘boom’ aan de zuidkust, een gebied waar tot in de jaren vijftig goederen nog per boot werden aangevoerd omdat wegen er ontbraken. Die tijd is voorgoed voorbij.

Achter de lange stranden werden in korte tijd hele vakantiedorpen uit de grond gestampt en nu zijn er de meeste hotels, appartementen en andere toeristische voorzieningen te vinden. Waar een strand ontbrak werd zand van elders gestort. De badplaatsen staan garant voor een zorgeloze vakantie.

En wordt het zand toch te heet onder je voeten: ook voor degenen die in het zuiden verblijven is het meer authentieke Gran Canaria nooit ver weg. In een mum van tijd sta je op zo’n gezellig pleintje in een typisch Canarisch dorpen, of rijd je door weelderig begroeide dalen naar hoge vulkaantoppen en fantastische vergezichten. Of volg de kustweg in westelijke richting waar behalve moderne jachthavens ook nog een paar kleinere vakantieoorden en verlaten strandjes liggen.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria