Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Gran Canaria

Vakantieoord met grappige naam gelegen op een landtong ten westen van de grote badplaatsen. Na het succes van Playa del Inglés kon het vissersplaatsje Arguineguín niet achterblijven. In de jaren zeventig schoten hotels en appartementencomplexen als paddenstoelen uit de grond. Ze liggen in lange aaneengesloten rijen langs de kust en in het achterland, gescheiden door een drukke weg.

Arguineguín is behalve een toeristische bestemming ook in andere opzichten een belangrijk en bedrijvig economisch centrum, mede dankzij de cementfabriek op een dam voor de kust. Het stadje daarachter is rommelig, met veel autoverkeer. Niet overal even gezellig misschien maar dit stadje is in ieder geval wel authentiek en niet alleen gericht op toerisme.

In het centrum, aan weerszijden van de vissers- en jachthaven, liggen twee wat grauwe stranden zonder voorzieningen. Voor de hotels echter,  zijn mooie goudgele stranden aangelegd. Een lange promenade verbindt Arguineguín met Patalavaca.

Stuwmeren

Ten noorden vanuit Arguineguín loopt de GC-505 de barranco in en eindigt bij een van de mooist gelegen stuwmeren van Gran Canaria: Embalse de Soría, met een imponerende hoge dam. Daar in de buurt liggen nog twee andere stuwmeren, een leuke bestemming voor een dagtocht vanuit Arguineguín.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria