Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Arguineguín

Vakantieoord met grappige naam gelegen op een landtong ten westen van de grote badplaatsen. Na het succes van Playa del Inglés kon het vissersplaatsje Arguineguín niet achterblijven. In de jaren zeventig schoten hotels en appartementencomplexen als paddenstoelen uit de grond. Ze liggen in lange aaneengesloten rijen langs de kust en in het achterland, gescheiden door een drukke weg.

Arguineguín is behalve een toeristische bestemming ook in andere opzichten een belangrijk en bedrijvig economisch centrum, mede dankzij de cementfabriek op een dam voor de kust. Het stadje daarachter is rommelig, met veel autoverkeer. Niet overal even gezellig misschien maar dit stadje is in ieder geval wel authentiek en niet alleen gericht op toerisme.

In het centrum, aan weerszijden van de vissers- en jachthaven, liggen twee wat grauwe stranden zonder voorzieningen. Voor de hotels echter,  zijn mooie goudgele stranden aangelegd. Een lange promenade verbindt Arguineguín met Patalavaca.

Stuwmeren

Ten noorden vanuit Arguineguín loopt de GC-505 de barranco in en eindigt bij een van de mooist gelegen stuwmeren van Gran Canaria: Embalse de Soría, met een imponerende hoge dam. Daar in de buurt liggen nog twee andere stuwmeren, een leuke bestemming voor een dagtocht vanuit Arguineguín.

10 prachtige bestemmingen in Arguineguín en Gran Canaria