Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Maspalomas

Achter de duinen van Gran Canaria's zuidkust ligt het vakantiestadje Maspalomas, dat moderner en rustiger is dan Playa del Inglés. Als je hotel of bungalow gunstig gelegen is heb je gemakkelijk toegang tot het schitterende duinreservaat dat zo bepalend is voor het aanzien van de Costa Canaria.

Aan de westzijde van de dunas ligt Charco de Maspalomas, een binnenwater waar allerlei soorten watervogels nestelen of overwinteren. Het zoetwaterbekken wordt in regenperiodes gevoed via een paar barrancos die water uit de bergen meenemen. Naast El Charco ligt El Oasis, een chique wijk met luxehotels en bungalows tussen tropisch groen, het merendeel laagbouw. In het hart van Maspalomas ligt winkelcentrum Faro 2 met daaromheen Campo Internacionál, een uitgestrekt bungalowpark met zwembaden, supermarkten enzovoort.

Ten noorden hiervan bevinden zich twee attractieparken: Holiday World en waterpretpark Ocean Atlantic. Aan de kust markeert Faro de Maspalomas (54,7 m) het zuidelijkste puntje van Europa. Deze vuurtoren stond er lang voordat de eerste toeristen kwamen, als baken voor de scheepvaart tussen Afrika en Amerika.

Bij de faro houdt het strand even op en begint Meloneras, waar de allernieuwste luxueuze villa’s, hotels en moderne resort- en sportcomplexen te vinden zijn. Uiteraard is ook hier een boulevard met daarachter een groot aanbod aan restaurants met witgedekte tafels op grote terrassen en chique winkels met dure horloges en merkkleding. Meloneras mikt duidelijk op een publiek met een dikke portemonnee. Hier flaneer je met een Gucci-handtas en een grote zonnebril! Aan het begin van de Meloneras-boulevard zijn nog wat restanten van een Guanchennederzetting bewaard gebleven.

10 prachtige bestemmingen in Maspalomas en Gran Canaria