Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Mogán

Circa acht kilometer landinwaarts van Puerto de Mogán ligt het vriendelijke bergdorp Mogán, in de gelijknamige vallei, een hele vruchtbare dankzij de aanvoer van zoet water. In de kwekerijen rond Mogán hangen de bomen vol met bananen, papaja’s, mango’s, citroenen, vijgen en avocado’s die in de oogsttijd in kisten in het dorp staan opgesteld.

Mogán ligt rond de kerk van Antonio el Chico. De bouw van deze kerk werd gefinancierd door emigranten in Cuba. Als de deur openstaat, is het de moeite waard om het plafond van de kerk te bekijken. Het knusse, stille kerkpleintje komt alleen tot leven op feestdagen. Verder valt er niet veel te beleven in Mogán maar het is dankzij een paar goede restaurants en (tapas)bars, sommige met terras, een goede plek voor een koffiestop en om even de benen te strekken. Of ga er eens uitgebreid lunchen als je even weg wilt zijn van Gran Canaria's zuidkust.

Molino Quemado

Vlak voor Mogán ligt het gehucht El Molino de Viento, letterlijk: de windmolen. En ja, er staat een grote witte windmolen aan de kant van de weg. Al in het jaar 1700 stond er een dergelijke molen maar deze brandde in 1875 geheel af, vandaar de bijnaam molino quemado, verbrande molen. In 1999 besloot de gemeente Mogán hem weer op te bouwen zodat de molen nu weer in volle glorie staat te schitteren in het zonlicht.

Als je wilt kun je binnen een kijkje nemen. Eromheen staan een paar grappige uitvergrote attributen zoals een koffiemolen van een paar meter hoog en ander huisraad. Deze spullen zijn ooit gebruikt bij een processie tijdens een feestdag. Stuwmeren Ten noorden van Mogán splitst de weg zich in tweeën.

Stuwmeren

Rechtdoor klimt de stoffige GC-605 omhoog naar het centrale berggebied via een paar fraai gelegen grote stuwmeren, een leuke plek voor een picknick. Vooral de reservoirs Soría en Las Niñas liggen in een prachtige omgeving met sublieme uitzichten. Soría is het grootste stuwmeer van Gran Canaria en, omringd door palmen, een van de mooiste. Na de aanleg ervan kwam het water minder hoog te staan dan verwacht en bleven de verlaten huizen van het dorp Soría droog. Volg je deze weg verder dan kom je na talloze haarspeldbochten door een spectaculair landschap bij het dorp Ayacata. Neem wel een goede wegenkaart mee!

Maspalomas Resort by Dunas

Maspalomas Resort by Dunas (voorheen Dunas Maspalomas Suites&Resort) is een populair kwaliteitsresort, ruim opgezet omringd door prachtige tropische tuinen, nabij de palmenoase...

v.a. 622 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mogán en Gran Canaria