Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Gran Canaria

In de directe omgeving van de badplaatsen ligt een keur aan waterpretparken en andere gezinds-attracties te wachten. Ook een paar go-kartbanen en een stuk of vier golfbanen zijn niet ver. Alle hieronder genoemde familieparken zijn voorzien van een of meer (zelfbedienings)restaurants, snackbars, winkeltjes en parkeergelegenheid.

Jachthaven

Wandel je vanuit Maspalomas langs de kust in westelijke richting dan passeer je eerst Playa de Meloneras en Playa del Hornillo en bereik je vervolgens na circa zes kilometer Pasito Blanco, een moderne jachthaven met 24-uursbewaking en allerlei voorzieningen voor zeezeilers. Er is een duikcentrum en je kunt er deelnemen aan diepzeevistrips. Alles over de faciliteiten van de jachthaven is te vinden op pasitoblanco.com. Pasito Blanco is natuurlijk ook over de weg te bereiken. Een paar kilometer ten noorden van Pasito staat het INTA-ruimtestation met een grote satellietschotel die in al de jaren zestig de lanceringen van de Apollovluchten en de eerste landing op de maan volgde.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria