Het zonnige zuiden en zuidwesten

Swipe

Gran Canaria

De badplaats San Agustín is wat ouder en ligt aan de oostzijde van Playa del Inglés. Hier werden de eerste hotels van de zuidkust van Gran Canaria gebouwd. Het plaatsje heeft voornamelijk laagbouwappartementen, hotels met subtropische tuinen, een vooraanstaande ‘beach club’ en een casino.

Net als het oudste deel van Playa del Inglés lijkt San Agustín wat op zijn retour en toe te zijn aan renovatie. Er is een relatief rustig strand met het donkerste zand van de drie badplaatsen en natuurlijk een voetgangerspad langs de kust waar de Canariërs zo goed in zijn.

Tussen San Agustín en Playa del Inglés ligt het smalle strand van Playa de las Burras waar windsurfers graag komen. Een paar kilometer ten oosten van San Agustín bevindt zich het mooi vormgegeven en rustige resort Bahía Feliz, eveneens populair onder windsurfers.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria