Het zuidelijk meren-gebied

Swipe

Het zuidelijk meren-gebied

De stad Bariloche, het nationaal park Nahuel Huapi, het stadje El Bolsón, het national park Los Alerces en de Patagonië-Express!

Het zuidelijk merengebied ligt in de provincies Rio Negro en Chubut, met als grote trekpleister de stad Bariloche en daarbij het meer Nahuel Huapi, het ‘hart’ van het merengebied. Je bent aangekomen in het mooiste gedeelte! Ook hier is het Alpengevoel van Midden-Europa sterk aanwezig, want de eerste immigranten die zich rondom Bariloche eind 19de eeuw vestigden waren Duitsers. 

Het nationale park Nahuel Huapi is niet alleen het oudste park, maar ook een van de meest bezochte van het land. Hier zijn Alaska, Zwitserland en Noorwegen verenigd in één gebied. Je kunt er volop wandelen, bergbeklimmen, boottochten maken en ’s winters skiën. Met een wonderschoon meer en bossen heeft het voor iedere natuurliefhebber wat wils. 

Bariloche is na Buenos Aires de meest bezochte stad met een prima infrastructuur en hotels in alle prijsklassen. Zo ook het hele merengebied, zodat je zonder problemen van de mooiste plekken kunt genieten. In de wintermaanden juli en augustus komt heel Argentinië hier op wintersport. Maar er is meer, zo ligt er onder Bariloche het vredelievende stadje El Bolsón, met de bijnaam de hippiestad. Want in de jaren zeventig heeft het grote aantrekkingskracht gehad op de jongeren uit die tijd. Wat zuidelijker kom je in de provincie Chubut met als bekendste plaats Esquel en het nationale park Los Alerces. In dit park groeien de alercebomen die tot de oudste van de wereld behoren. Het beste seizoen om de nationale parken in dit merengebied te bezoeken is tussen november en half maart. Ook vertrekt er in Esquel de beroemde stoomtrein, de Patagonië Express, uit het bekende boek van de treinreiziger en schrijver Paul Theroux. Nog steeds kun je met deze trein mee. 

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het zuidelijk meren-gebied en Argentinië