Het Zuiden

Swipe

Mallorca

Op een afstand van 9 km ten zuiden van Campos en 5,5 km ten noorden van Colònia de Sant Jordi ligt de enige warmwaterbron van Mallorca, de Banyas de Sant Joan (geopend: dgls. apr.-okt.). De warmwaterbron Banyas de Sant Joan is bekend om zijn genezende kracht voor mensen die lijden aan onder meer reuma, ischias, artrose en huidziekten. In dit gebied is de ondergrond erg heet, het grondwater wordt dus warm (38 °C). Het warme water bevat grote hoeveelheden opgeloste stoffen, waaronder mineralen (bodemzouten). Veel van deze mineralen zijn gezond voor de menselijke huid, andere hebben een geneeskrachtige werking. Reeds in de vroege oudheid was de warmwaterbron als kuuroord in trek. De Romeinen bouwden er al baden. De huidige voorzieningen van Banyas de Sant Joan zijn sinds 1845 in gebruik en zijn ook zeer geschikt (en plezierig) voor gezonde bezoekers.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca