Het Zuiden

Swipe

Mallorca

Op een afstand van 13 km ten zuidoosten van Llucmajor ligt het stadje Campos, het regionale centrum van het omliggende agrarische gebied. Vandaar dat Campos ook een goede plek is om handwerkproducten te kopen, zoals uitstekend borduurwerk, smeedijzer, messen en heerlijk gebak. Van de vele verdedigingstorens die eens de stad Campos verdedigden staan er nog vier overeind. Twee daarvan zijn het bezichtigen waard; u kunt ze vinden op de Calle Santanyí en het Placa Major. Op dit laatstgenoemde plein staat ook het 16e-eeuwse stadhuis. De parochiekerk Sant Julia is van binnen rijkelijk bewerkt. Bijzonder zijn twee 15e-eeuwse schilderijen: Bon Jesus de la Paciència en Sa Mare de Déu de la Liet. Een ander bezienswaardig gebouw in Campos is de barokke kloosterkerk de los Minimos, gelegen aan de Calle Convento. De voorgevel stamt uit de 17e eeuw.

Ermita de Sant Blai

Als u Campos verlaat op weg naar Colònia de Sant Jordi, dan moet u niet vergeten om even stil te houden bij de gotische San Blaskapel (Ermita de Sant Blai), een voormalige hermitage.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca