Het Zuiden

Swipe

Mallorca

De Cap Blanc ofwel de 'Witte Kaap' sluit de baai van Palma aan de zuidzijde af. Hoog gelegen boven de waterspiegel heeft u vanaf Cap Blanc een weids uitzicht op de Middellandse Zee. Dat men dit ook vroeger al wist bewijst de aanwezigheid van een oude wachttoren. De hoge kalkstenen kaap heeft echter nog meer geheimen die men kan ontsluieren: de kaap Cap Blanc is onderdeel van een van de belangrijkste geologische formaties op het eiland. De bijna 50 m hoge kaap heeft zich al 8 miljoen jaren niet meer bewogen, met als gevolg dat de verschillende lagen waaruit de kaap is opgebouwd nog precies zo liggen als sinds het ontstaan van het eiland Mallorca in het geologische tijdperk Tertiair (zie 'Landschap').

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca