Het Zuiden

Swipe

Mallorca

Op 5 km ten noordoosten van Cap Blanc (richting Llucmajor) ligt een van de best bewaard gebleven nederzettingen uit de Talayotische cultuur: Capocorb Vell, kortweg Capocorb genoemd. U kunt er de resten vinden van vijf talayots en 28 fundamenten van prehistorische woningen. Twee talayots hebben een vierkant grondplan; de andere drie hebben een rond grondplan met slechts één opening in de muren als toegang. In deze wachttorens (talayots) woonde men of resideerde het stamhoofd van Capocorb Vell.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca