Het Zuiden

Swipe

Mallorca

Het is moeilijk voor te stellen dat deze moderne badplaats Colònia de Sant Jordi ooit fungeerde als havenplaats voor het landinwaarts gelegen stadje Campos. Nu zijn het slechts pleziervaartuigen die de jachthaven van Colònia de Sant Jordi aan doen. Toch woonden in dit gebied al vroeg mensen, getuige de resten van een Fenicische nederzetting die men op het eiland Na Guardia (Isla de Na Guardia) vond. Voor de kust liggen enkele Romeinse schepen op de bodem van de zee. Ongetwijfeld waren zij op weg naar een van de Romeinse nederzettingen die zich op Mallorca ontwikkelden. Toeristen die in Colònia de Sant Jordi overnachten kunnen genieten van de prachtige zandstranden die zich hier uitstrekken. Ten westen van de badplaats Colònia de Sant Jordi ligt het strand Es Trenc (zie aldaar) en ten oosten liggen de zandstranden Platja Es Dolg en Platja des Carbó.

Cap de Ses Salines

Op 14 km ten zuidoosten van Colònia de Sant Jordi steekt de Cap de Ses Salines in zee. Op de kaap troont een vuurtoren; het markeert het zuidelijkst gelegen puntje van het eiland Mallorca.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca