Het Zuiden

Swipe

Còlonia de Sant Jordi

Het is moeilijk voor te stellen dat deze moderne badplaats Colònia de Sant Jordi ooit fungeerde als havenplaats voor het landinwaarts gelegen stadje Campos. Nu zijn het slechts pleziervaartuigen die de jachthaven van Colònia de Sant Jordi aan doen. Toch woonden in dit gebied al vroeg mensen, getuige de resten van een Fenicische nederzetting die men op het eiland Na Guardia (Isla de Na Guardia) vond. Voor de kust liggen enkele Romeinse schepen op de bodem van de zee. Ongetwijfeld waren zij op weg naar een van de Romeinse nederzettingen die zich op Mallorca ontwikkelden. Toeristen die in Colònia de Sant Jordi overnachten kunnen genieten van de prachtige zandstranden die zich hier uitstrekken. Ten westen van de badplaats Colònia de Sant Jordi ligt het strand Es Trenc (zie aldaar) en ten oosten liggen de zandstranden Platja Es Dolg en Platja des Carbó.

Cap de Ses Salines

Op 14 km ten zuidoosten van Colònia de Sant Jordi steekt de Cap de Ses Salines in zee. Op de kaap troont een vuurtoren; het markeert het zuidelijkst gelegen puntje van het eiland Mallorca.

Hotel Bahia de Alcudia

Hotel Bahía de Alcudia ligt aan de noordwestkust van Mallorca, één van de meest aantrekkelijke delen van het eiland. Het 4-sterrenhotel biedt...

v.a. 519 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Còlonia de Sant Jordi en Mallorca