Het Zuiden

Swipe

Mallorca

In het vlakke gebied dat u moet doorkruisen om het badplaatsje Ses Covettes te bereiken liggen uitgestrekte landbouwgebieden. Bij het gehucht Ses Covetes kunt u het strand Es Trenc (Playa Es Trenc) vinden, een van de fraaiste stranden van de Balearen. Het deel van het strand dat het dichtst bij Colònia de Sant Jordi ligt is in gebruik als naaktstrand (in Ses Covetes links het strand op en enkele kilometers doorlopen, hou het water aan uw rechterhand). Het poederfijne zandstrand Playa Es Trenc loopt langzaam over in een uitgestrekt duingebied. Nog verder landinwaarts strekken zich donkere pijnboomwouden uit. Er rust een verbod op de bouw van accommodatie in het duingebied. Dankzij dit verbod krijgt u hier een idee hoe de stranden van Mallorca eruitzagen voordat het massatoerisme zijn intrede deed. Slechts in Ses Covetes, halverwege het uitgestrekte strand, staan enkele gebouwen met toeristische voorzieningen.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca