Het Zuiden

Swipe

Mallorca

De klokkentoren van de parochiekerk San Bartomeu van Ses Salines met zijn open galmgaten is al van verre zichtbaar. Het gebedshuis stamt uit het begin van deze eeuw. Naast de kerk staat de wachttoren Torre de Ca'n Barbara. Op het Plaga Ses Creus is een speeltuintje. Vlak bij het dorp Ses Salines, aan de weg naar Santanyi, ligt de Botanicactus (geopend: apr.-sept. dgls. 9.00-19.00 uur, okt.-mrt. dgls. 9.00-17.00 uur). Deze botanische tuin bezit de grootste verzameling cacteeën van Europa. Niet minder dan 1600 soorten en 15.000 exemplaren cacteeën ontluiken hier in de bodem. Verder kunt u er vruchtbomen en een aangelegd moerasgebied bezichtigen.

Zoutpannen 

Veel bezoekers bezoeken de zoutpannen in de omgeving van Ses Salines. Tijdens de winterstormen overstromen de pannen of cocons, zoals de Mallorcanen ze noemen. In de warme zomermaanden laat men het water in deels bedijkte pannen verdampen, waarna het gewonnen zout wordt gezuiverd. Een proces dat al duizenden jaren aan de gang is. De zoutpannen S'Estany de Ses Gambes en Estany des Tamarells zijn in handen van het bedrijf S'Avall en kunnen bezocht worden.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca