Het Zuiden

Swipe

Vila Velha

De andere kant op vanuit Curitiba, op een afstand van 93 km, richting Ponta Grosso en Foz de Iguaçu (BR 376) komen rotsformaties voor die zelfs nog ongeloofwaardig zijn als men ertussenin staat. In een groen, glooiend landschap staan 23 door erosie gevormde rotsformaties als stenen cactussen, steil, behaard, die de fantasie aan het werk zetten en waarvan men onder de indruk raakt. De wandeling ernaartoe leidt langs even fascinerende water-bronnen en spelonken. Als het tussen de rotsen waait, mag men gerust ook even bang zijn.

Links van de toegangsweg naar dit nationale park ligt een camping, mooi aangelegd tussen het groen met een prachtig uitzicht over de heuvels en de rotsformaties van Vila Velha. In het park is ook een zwembad en op wandelafstand ligt een meer waar veel vogels verblijven (Lagoa -Dourada) en kraters waar de duivel theater maakt (Caldeirão do Inferno).

Wie na de bezoeken aan al die Braziliaanse steden even van ruimte en rust wil genieten in een prachtige natuur zet hier zijn tent op of hangt de slaapmat tussen de bomen (Camping Vila Velha). Er is een restaurant bij en een informatiekiosk. Info over deze stenen stad tel041-228-1138).

Ongeveer 26 km voorbij Vila Velha ligt Ponta Grossa, na Curitiba de tweede stad van Paraná, met 300.000 inwoners. Deze stad is het centrale verzorgingspunt voor een welvarende regio en kent diverse industrieën voor de verwerking van agrarische en veeteeltproducten (soja, melk, vlees). Er zijn goede hotels, enkele restaurants, er is een busstation en ook een vliegveld.

Londrina,bij de grens met de staat São Paulo is een andere nieuwe stad. Wie een goede indruk wil krijgen van de Braziliaanse landbouw, veeteelt en koffiecultuur en de daaruit voortgekomen industrie komt in Londrina aan zijn trekken. Het is een van de grote steden in Paraná met goede hotelvoorzieningen en verbindingen per bus en vliegtuig.

Op 159 km ten noorden van Curitiba en 45 km van Ponta Grossa liggen bij het plaatsje Castro drie Hollandse kolonies Castrolanda, Carambeí en Arapotí met in Carambeí de Batavo zuivelfabriek waarvan de producten in elke(!) Braziliaanse supermarkt te vinden zijn.

10 prachtige bestemmingen in Vila Velha en Brazilië