Het zuiden

Swipe

Het zuiden

Het is vrijwel ondoenlijk om de afstand tussen Mtwara en Songea in één dag te overbruggen. De eerste dag kunt u het Makonde Plateau oversteken en proberen Tunduru te bereiken. Tijdens uw verblijf in Mtwara heeft u waarschijnlijk al kennis gemaakt met het Makonde volk. Het gedeelte van de weg tot Masasi valt wel mee, tussen Masasi en Tonduru is het wat minder.

Gaat u met openbaar vervoer dan doet u er sowieso twee dagen over, de bus heeft twaalf uur nodig om van Masasi naar Tunduru te komen en gaat eenmaal per dag. De verbinding tussen Mtwara en Masasi is frequenter.

Er is een dagelijkse vlucht tussen Dar es Salaam en Tonduru met Air Tanzania. Ook tussen Tonduru en Songea, door woestijngebied, bestaat een busverbinding, deze rijdt om de andere dag en de rit over de slechte weg duurt ongeveer 15 uur. Van lifters werd vernomen dat ze ruim een week nodig hadden om van Tonduru naar Songea te komen (270 km!).

Houd er rekening mee dat de bussen in dit gebied overvol kunnen zitten. Op sommige plaatsen in het zuiden kan het ’s nachts behoorlijk fris zijn!

10 prachtige bestemmingen in Het zuiden en Tanzania