Het zuiden

Swipe

Songea

Weinig toeristen bezoeken het zuiden van Tanzania. Landschappelijk is het echter bijzonder fraai. De omgeving van Songea is heuvelachtig en de plaats leent zich bij uitstek om er te overnachten.

Songea is lange tijd geïsoleerd geweest. Pas na het gereedkomen van de zuidelijke ‘snelweg’ werd het een plaats van enige betekenis. Er is wat industrie en de stad heeft een vliegveld vanwaar dagelijks een vliegtuig richting Dar es Salaam opstijgt. Ook bestaat er een rechtstreekse busverbinding, u dient vooraf plaatsen te reserveren, de rit duurt ongeveer een etmaal. Als u zelf rijdt: vergeet niet uw tank te vullen en neem voor de zekerheid wat extra jerrycans met brandstof mee.

In de omgeving van Songea leeft het Pangwa volk. De leden van dit volk hebben zeer aparte rituelen en het is zeer de moeite waard er kennis van te nemen. Het meest opvallende is hun godsdienst die er van uitgaat dat de aarde is ontstaan uit de uitwerpselen van een oergod.

Het dorpje Peramiho, vanuit Songea in de richting van Lake Tanganyika, is waarschijnlijk het enige dorp in Tanzania met een eigen stroomvoorziening. Dat is te danken aan een in de nabijheid gelegen klooster dat een generator heeft met voldoende capaciteit om ook de plaats van elektriciteit te kunnen voorzien. De meeste dorpelingen werken in of in dienst van het klooster, waarvan de bewoners een industrieel en agrarisch bedrijf hebben gemaakt. Trouwens, als u nooit in een klooster heeft overnacht: hier ligt uw kans.

10 prachtige bestemmingen in Songea en Tanzania