Het zuiden

Swipe

Het zuiden

De bekendste plaats van Uganda is waarschijnlijk Entebbe, waar de nationale luchthaven van het land zich bevindt. Het is een leuke plaats om een dag te verblijven voor een bezoek aan de botanische tuinen en om een kijkje te nemen aan de oevers van Lake Victoria. Natuurlijk neemt u de gelegenheid waar om te gaan wandelen door het onvervalste regenwoud van het Mpanga Forest Reserve.

Voor een langer bezoek aan het zuiden is de plaats Masaka een uitstekend uitgangspunt, maar wilt u centraler zitten ten opzichte van de vele parken die zich in het zuidwesten bevinden dan is Mbarara een betere optie.

Op enkele kilometers buiten Mbarara kunt u nog resten terugvinden van de hoofdstad van het machtige Ankole koninkrijk. Ook voor een  bezoek aan het interessante Lake Mburo n.p. en de iets verder gelegen Kitagata heetwaterbronnen vormt Mbarara een goed  uitgangspunt.

Onderweg vanuit Kampala naar Masaka (en vandaar verder naar Mbarara), passeert u de evenaar, een goede reden voor een stop en om wat plaatjes te schieten.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het zuiden en Uganda