Het zuiden: de hoogste bergtop en de langste stranden

Swipe

Het zuiden: de hoogste bergtop en de langste stranden

Het zuiden van Fuerteventura bevat de gemeentedistricten Tuineje en Pájara met daarin twee belangrijke badplaatsen: het rustige Costa Calma aan de oostkust en het wat mondainere Playa Jandía op de zuidoostpunt van het Jandía-schiereiland. Tussen beide plaatsen liggen de langste, breedste en mooiste stranden van de Canarische Eilanden, met zacht licht zand aan een zee in allerlei tinten blauw en turkoois.

Her en der verschijnen kleinere vakantiedorpen langs de kust maar een groot deel van het achterland is nog ongerept. Aan het eind van deze kilometerslange paradijselijke stranden lijkt de wereld te eindigen bij het vissersdorp Morro Jable. Voorbij dit plaatsje maakt het asfalt plaats voor stenen, stof en een ruig, bergachtig landschap zonder noemenswaardige bewoning. Hier ligt ook de Pico de Jandía (Pico de Zarza), de hoogste bergtop van Fuerteventura met op zijn flanken een grote concentratie inheemse planten.

Hotel H10 Ocean Suites

Hotel H10 Ocean Suites is een prachtige accommodatie in het sfeervolle Spaanse vissersdorpje Corralejo, in het noorden van Fuerteventura. Behalve het zandstrand...

v.a. 489.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het zuiden: de hoogste bergtop en de langste stranden en Fuerteventura