Het zuiden: de hoogste bergtop en de langste stranden

Swipe

Fuerteventura

Het zuiden van Fuerteventura bevat de gemeentedistricten Tuineje en Pájara met daarin twee belangrijke badplaatsen: het rustige Costa Calma aan de oostkust en het wat mondainere Playa Jandía op de zuidoostpunt van het Jandía-schiereiland. Tussen beide plaatsen liggen de langste, breedste en mooiste stranden van de Canarische Eilanden, met zacht licht zand aan een zee in allerlei tinten blauw en turkoois.

Her en der verschijnen kleinere vakantiedorpen langs de kust maar een groot deel van het achterland is nog ongerept. Aan het eind van deze kilometerslange paradijselijke stranden lijkt de wereld te eindigen bij het vissersdorp Morro Jable. Voorbij dit plaatsje maakt het asfalt plaats voor stenen, stof en een ruig, bergachtig landschap zonder noemenswaardige bewoning. Hier ligt ook de Pico de Jandía (Pico de Zarza), de hoogste bergtop van Fuerteventura met op zijn flanken een grote concentratie inheemse planten.

Foto Rother wandelgids Fuerteventura
Rother wandelgids Fuerteventura

AUTEUR ROLF GOETZ

€15,95

In de Rother wandelgids Fuerteventura vindt u de mooiste wandelingen voor een fantastische wandelvakantie in dit wandelparadijs. De 30 wandelingen op het ‘eiland van de Zon’ van de Canarische archipel voeren u langs bizarre kliffen, goudgele zandstranden, groene palmoases, vulkanische kraters en toppen met prachtige uitzichten. Alle 30 wandelroutes op Fuerteventura zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide beschrijvingen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura