Het zuiden: de hoogste bergtop en de langste stranden

Swipe

Tarajalejo

Nadat Fuerteventura's kustweg bij Tarajalejo naar het binnenland werd verlegd zodat er ruimte kwam voor een promenade, én na de bouw van clubhotel Tofio breidde dit vissersplaatsje zich snel uit tot vakantiedorp. In het oorspronkelijke deel van het dorp heerst echter nog een grote rust.

De kans dat dit zo blijft is groot want het strand van Tarajalejo bestaat voornamelijk uit kiezels en wat zwart zand. Pogingen om dit te vervangen door wit zand zijn jammerlijk mislukt, de natuur bleek sterker. Tarajalejo wordt daarom ook niet zozeer door zonaanbidders bezocht maar vooral door watersporters. De beschutte baai vormt namelijk een ideale oefenplek voor beginnende zeilers en windsurfers. Ook voor snorkelaars en duikers is dit deel van de kust een goed startpunt.

Omgeving Tarajalejo

Het Centro de Ocio ‘El Brasero’ ligt buiten Tarajalejo aan de grote weg. Op het terrein ligt een schaduwrijke camping met zwembad, een restaurant, manege (lessen en excursies) en een klein zeeaquarium met een haaientunnel en drie tanks vol vissen uit de Canarische zee. Geopend: di. t/m zo. 10-13 en 16-20 uur, Tel: 928 161182; www.centrodeocioelbrasero.com.

Kunstgallery Centro Artis Tirma, het mooie witte gebouw aan de rechterkant van de weg net voor de rotonde als je Tarajalejo uitrijdt, toont werken van Elvira Isasi (sculpturen, foto’s, mozaïeken en meer). Bezichtiging kan (ook) op afspraak, Tel: 928 161117.

Bahia Calma Beach

Bahia Calma Beach is een goed adres voor een heerlijke vakantie op Fuerteventura. Het ligt op een fantastische plek, vlak bij het...

v.a. 449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tarajalejo en Fuerteventura