Het zuiden van Campanië

Swipe

Het zuiden van Campanië

Zuidelijk van het schiereiland van Sorrento ligt een minder bezocht deel van Campanië. Naast de oudheden in Salerno is het meest aantrekkelijke deel daarvan de streek Cilento. Dorpen met een middeleeuwse sfeer, kloosters en kerken zijn het bekijken meer dan waard. Landschappelijk is het te verdelen in een langgerekte kust met brede stranden en een bergachtig binnenland.

De streek begint bij Castellammare di Stabia, een drukke industrie-, bad- en mineraalbadplaats, op de plaats van het antieke Stabiae. De minerale bronnen dateren uit de Romeinse tijd; nog actief zijn de Antiche Terme aan de straat naar Sorrento en de Nuove Terme Stabianae, prachtig gelegen aan de rondweg boven de stad. De Villa Comunale, tussen palmen gelegen, heeft een mooi uitzicht op de golf en de Vesuvius.

De kerk S. Maria Maggiore in Nocera Superiore is een ronde doopkapel uit de 6e eeuw. Binnen loopt een cirkel van 30 dubbele zuilen met prachtige klassieke kapitelen om een hal met koepel en apsis. In het centrum staat een grote doopvont, omringd door een iconostasis op zuilen.

Het zuiden van Campanië

10 prachtige bestemmingen in Het zuiden van Campanië en Campanië