Het zuiden van Zuid-Tirol (Bolzano Vigneti e Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Het wordt ook wel aangeduid als Bozen en de zuidelijker gelegen plaatsen. De stad Bozen, woonplaats van de ijsmummie Ötzi, biedt tal van attracties op velerlei gebied. In de oude binnenstad bent u niet zomaar uitgekeken, in de omgeving evenmin. In het noorden ligt het prachtige bergplateau Ritten, in het zuiden eisen schilderachtige plaatsjes als Neumarkt en Salurn uw aandacht op. De Kalterer See is minder koud als de naam doet vermoeden en de wijnliefhebber is in dit gebied wel even zoet.

Meer dan vijf eeuwen behoorde het gebied tussen de Brennerpass en Salurn tot het Duitstalige Oostenrijk. Door de afloop van de Eerste Wereldoorlog werd het gebied aan Italië toegewezen. Lange tijd werd gestreden, soms in letterlijke zin, voor de heraansluiting bij Oostenrijk. Pas in 1972 werd het weer rustiger in het gebied, dankzij een pakket maatregelen die de bevolking betere bescherming bood, meer zeggenschap en de integratie vergemakkelijkten.

 

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol