Het zuiden van Zuid-Tirol (Bolzano Vigneti e Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Deze prachtige rit voert u rond de hoogste berg van de Dolomieten en is beschreven bij 'Rondje Marmolada vanuit Cortina' onder het hoofdstuk ‘De zuidoostelijke Dolomieten’. De beschrijving van de rondrit vangt aan bij Cianacei, een plaatsje op ongeveer gelijke afstand van Bozen en Cortina d’Ampezzo.

Vanuit Bozen brengt weg 241 u in het gebied Rosengarten-Latemar. De weg voert door het Eggental en wordt bij het verlaten van de autostrada via Bozen-Noord duidelijk aangegeven. Via Nova Levante en Pozza vindt u aansluiting op weg 48 die u naar links inrijdt, richting Passo Pordoi. De afstand tot aan Cianacei bedraagt ongeveer 40 kilometer en onderweg bent u al tal van mooie plaatsen gepasseerd.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Villaggio Pineta

Geniet op deze fijne, kleinschalige camping met directe toegang tot het heerlijke strand. Onder de vele bomen vind je prachtige beschutte plekken...

v.a. 134.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol