Het zuidoosten

Swipe

Mabira Forest Reserve

• Oppervlakte: 306 km2
• Te bereiken vanuit: Lugazi, op de weg van Kampala naar Jinja
• Beste bezoektijd: het gehele jaar, mogelijk problemen bij regen
• Diersoorten o.a.: aapsoorten waaronder de rode colobus
• Vogels: meer dan 300 soorten, waaronder zeer zeldzame
• Landschap: gevarieerd bosgebied (ruim 200 boomsoorten) en papyrusmoerassen
• Verblijfsmogelijkheden: kampeerplaats of eenvoudige huisjes
• Bijzonderheden: een uniek gebied voor vlinderliefhebbers, meer dan 200 soorten

Een buitenkansje voor degenen die eigenlijk alleen maar kwamen om een zakelijke bijeenkomst bij te wonen in Kampala of om een andere reden niet van plan waren om de natuur in te trekken. Het Mabira f.r. is bijzonder gemakkelijk bereikbaar en het is een van de weinige bosgebieden in dit deel van Uganda die een goede indruk geven van de bebossing zoals die was voordat de kaalslag begon. U vindt er uitsluitend diverse soorten apen en klein wild, maar het bos is een bezoek meer dan waard. Er komen vlinders voor van een exotische schoonheid en ‘treft’ u het dat er pas een fikse regenbui gevallen is dan heeft u, ook als u nog nooit aandacht aan vlinders besteedde, een dag waaraan u nog vaak terug zult denken.

Sinds 1995 is het bos gecultiveerd, als project voor de omwonenden. Ze legden een camping aan, bouwden er wat eenvoudige houten huisjes en zetten wandelpaden uit. De onderkomens zijn voorzien van warm en koud stromend water, u kunt hout kopen voor een (kamp)vuur en er zijn fietsen te huur. Er zijn wandelingen uitgezet die in tijd variëren van een halfuur tot vier uur. Het is niet verplicht om van de diensten van een gids gebruik te maken. In de directe omgeving zijn enkele luxere onderkomens gevestigd.

De toegang tot het Mabira f.r. is niet gratis.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mabira Forest Reserve en Uganda