Het zuidoosten

Swipe

Tororo

Nadat u Jinja verlaten heeft moet u nog 125 kilometer rijden alvorens u, via Iganga, Tororo bereikt. Het plaatsje, dat vroeger van grote betekenis was vanwege z’n cementindustrie, ligt praktisch tegen de grens met Kenia aan. Doordat de stad in de jaren veertig van 20e eeuw werd ontwikkeld door Aziaten, verloor het, als zoveel andere plaatsen, z’n betekenis onder het regime van Amin. Aan de grensovergang met Kenia ontleent het heden ten dage z’n belangrijkheid. Het kreeg nieuwe economische impulsen. In 2010 werd een nieuwe, hypermoderne cementfabriek geopend van de Tororo Cement Ltd, goed voor bijna 30.000 ton cement per dag, waar meer dan 2.000 mensen werk vinden.

Maar ook de voedselindustrie heeft belangstelling voor de stad. De president opende in 2010 een nieuwe fabriek van een van de belangrijkste voedselfabrikanten: Seba Foods. Op slechts een tiental kilometers afstand bevindt zich Malaba, de belangrijkste grensovergang in het westen van Uganda.

Tororo stelt als plaats niet zoveel voor, er is weinig bezienswaardig en het lijkt te slapen, veel toeristen gebruiken het dan ook als overnachtingsplaats of wachten er op aansluitend transport in de richting Kampala of naar Mount Elgon n.p. Maar, áls u er bent, dan moet u zeker een bezoek brengen aan Tororo Rock, een vreemd aandoende rotsuitstulping in het landschap, overblijfsel van een vulkanische uitbarsting, lang geleden. De top ervan ligt op 1480 meter en torent zo’n 600 meter boven het vrijwel vlakke landschap uit. Vanaf de top, uitstekend bereikbaar gemaakt met trappen en ladders en in een uurtje bereikbaar, heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tororo en Uganda