Het zuidoosten

Swipe

Het zuidoosten

Dit deel van de Peloponnesos bestaat uit de provincie Lakonië, oostelijk van de weg Sparti-Githio en ten zuiden van de provincie Arkadia. Het wordt beheerst door het Parnongebergte met toppen tot 1500 m en met wegen die nauwelijks op enig toerisme zijn berekend en door de rivier de Evrotas, die in het natte seizoen vruchtbaarheid brengt in de regio zuidelijk van het Parnongebergte.

Het landschap wordt in de streek van de Evrotas beheerst door fruitteelt (sinaasappels, citroenen), verder is het er tamelijk monotoon. Veel toeristen komen hier niet, waardoor de gehele regio nog oorspronkelijk aandoet. Veel bezochte plaatsen zijn het beroemde Monemvasia en het minder bekende, maar zich snel ontwikkelende Leonidio.

Het derde schiereiland van de Peloponnesos biedt weinig bijzonderheden; de meeste reizigers trekken erdoorheen op weg naar de haven Neapoli, die een bootverbinding heeft met het eiland Kythira.

We beschrijven dit zuidoosten aan de hand van enkele mooie routes, die het vlakke land en de bergen doorkruisen.

Appartementen Nefeli

Het in natuursteen opgetrokken Nefeli ligt in een prachtige, met olijfbomen gevulde omgeving. Het kleinschalige complex is ideaal voor rustzoekers en de...

v.a. 509.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het zuidoosten en Peloponnesos