Het Zuidwesten

Swipe

De omgeving van Boaco

Een leuk uitstapje is relaxen in de thermale baden van centro turístico Aguas Claras. Dit geldt ook voor de beter gesitueerde lokale bevolking en in het weekend en tijdens Semana Santa kan het dus druk zijn. Het complex heeft vier baden die gevuld zijn met water uit de nabijgelegen thermale bron. Daaromheen liggen met palmbladeren overdekte terrassen met tafeltjes en stoeltjes, hangmatten en een bar. Er is een dansvloer, restaurant met een wat prijzige kaart en een hotel. Er zijn bungalows met douche, toilet, airco en twee bedden, eenvoudig maar netjes, en een klein terrasje met zitje en hangmat. De prijs per nacht is $29 per kamer. Je kunt er 24 uur per dag terecht. 9244-2916. Neem vanuit Boaco de bus naar Managua en geef aan de chauffeur of ayudante door dat je uit wilt stappen bij Agua Claras (C10). Na een half uur zal hij stoppen bij de ingang, na de empalme, splitsing, Boaco, ter hoogte van km-paal 68,5. Vanaf hier is het een paar minuten lopen over het pad langs een boomgaard. Of neem een taxi voor C80-100.

De volgende wandeling in de omgeving van ruim twee uur begint vanaf het busstation en eindigt op het Parque Central.

De weg waar je op uitkomt wanneer je het busstation verlaat, houd je rechts aan en loop je af totdat je aan de linkerzijde bar El Tenampa tegenkomt. Daar loopt een pad omhoog over de heuvel, die aan de andere kant uitkomt bij een rivier. Sla aan de andere kant van de heuvel linksaf en volg het pad tot het kruispunt en ga vervolgens rechtsaf. Houd links aan, passeer het hek bij de rivier en steek de rivierbedding over. Het pad dat naar rechts langs de rivier loopt is de sluiproute voor de lokale bevolking naar de weg richting Managua. Ga hier de heuvel op, rechts van de grote boom. Dit is een leuke plek om te picknicken. Bovenaan bij het hek rechts aanhouden door de weide tot het toegangshek. Vandaar volg je het hek aan je rechterhand. Volg het pad door de heuvels en daal af daar waar de grond met keien bezaaid is. Je komt uit bij de weg die vanuit Managua naar Boaco leidt. Drink wat of steek direct over bij bar La Colombina en daal af richting de rivier. Volg het ongeasfalteerde pad rechts, passeer de huizen van de ge-meenschap en houd bij de duidelijke splitsing links aan. Steek de rivier over en loop bij het kruispunt rechtdoor. Uiteindelijk kom je uit op een geplaveide splitsing waar je rechtsaf slaat en rechtdoor loopt tot het politiebureau op het Parque Central.

De omgeving van Boaco is ideaal voor wandelingen. Neem bijvoorbeeld eens de bus naar een van de omliggende gemeenschappen, zoek een hospedaje of ga dezelfde dag weer terug, en begin vandaaruit een eigen ontdekkingstocht. Santa Lucia staat ook bekend om haar fraai geborduurde omslagdoeken en San José de los Remates is een vee- en koffiedorp. Of reis door naar Río Blanco waar het Cerro Musúnreservaat ligt.

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van Boaco en Nicaragua