Het Zuidwesten

Swipe

De omgeving van Diriamba

Voor een verkoelende zeebries is er een aantal stranden aan de Pacifische kust op drie kwartier afstand met de bus. Na ongeveer vijfendertig minuten maakt deze bus een eerste stop in het dorpje La Trinidad. Na nog eens tien minuten door een landschap met lage begroeiing keert en stopt de chauffeur bij het hek van Centro Turistica La Boquita. Je hebt hier gratis toegang tot een terrein aan zee met verschillende restaurants, bars en een hotel. Het hartelijke welkomstcomité van mensen die graag zien dat je van hun specialiteiten komt genieten, is onvermijdelijk. De golven kunnen hier stevig zijn en enige voorzichtigheid is geboden met stromingen. Voor info kun je terecht bij Intur gelijk rechts na de ingang. De medewerkers zorgen ook voor veiligheid en een schoon terrein.

La Boquita is vooral populair onder Nicaraguanen en de prijzen voor kamers en maaltijden stijgen flink gedurende Semana Santa (de week van Pasen). Vaak verdubbelt men ze zelfs. De drukte is dan ook navenant.

Vlak na de ingang links ligt hotel Palmas del Mar met een open maar overdekt restaurant op een verhoogd terras. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op strand en zee. Op het menu staan onder andere garnalen voor C180 en als je wilt, kun je een duik in het zwem-bad nemen. Als het tenminste gevuld is. Voor een kamer met twee bedden, badkamer, airco, inclusief nationaal ontbijt vraagt men $30 per nacht. Het is er eenvoudig maar netjes. Andere mogelijkheden om te overnachten in La Boquita vind je bij bar-restaurants maar reken op basic faciliteiten. Eén ervan is El Mirador. Hier kun je ook eten en drinken. Voor een kamer met fan en gemeenschappelijke douche en toilet vraagt men C100. Vraag naar Alvaro; 9854-9730. Bar-restaurante Suleyka heeft een sobere kamer met badkamer en fan voor C150 per persoon en C300 voor twee personen. De eigenaar heet Marcos; 98549733.

De bussen en microbusjes die vanaf Diriamba eerst stoppen bij La Boquita, rijden vervolgens binnen tien minuten door naar het vissersdorpje Casares. Het is minder op bezoekers ingesteld dan La Boquita maar je kunt er vissen, eten en overnachten. Het enige hotel is Lupita met nette kamers voor $30 per nacht. Erg basic is de kamer die bar-restaurante Casino ter beschikking heeft voor C150 per nacht. Het is een grote ruimte en er staat een fan maar daar is ook alles mee gezegd. Gemeenschappelijke douche en toilet. Dit is ook de plaats waar je boten kunt huren om te gaan vissen; C500 per uur en C800 voor twee uur. Onderhandelen!

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van Diriamba en Nicaragua